Sunday, November 27, 2016

Advent

Tanker til vores lille Sophia herhjemme.

Og her er den hånd, som Paul har ønsket sig i mange år, men vi aldrig kunnet finde en. Vi så den flere steder- altså på døre - men vi fik aldrig "fri" til at snuse rundt i antik forretninger.

Efter denne tur er det slut med at rejse med en gruppe.

Vores sidste aften i Malaga, hvor vi sløjfede den afskedsmiddag, der blev holdt for gruppen, og gik ud alene, var en af de bedste.


Domkirken hvor Picasso blev døbt.
Byen tjener tykt på Picasso med to museer og en lille statue af bronze, til trods for at han ikke havde levet i Malaga siden han var 19 år.
De næste par uger sender jeg nok nogle flere fotografier af vores mange oplevelser.

Til trods for at vores fly over Atlanten var 10:40 var vi oppe kl 3 om morgenen for at få vores forbindelse fra Malaga til Madrid og derfra til Chicago.
Brian var i stand til at tage nogle mægtig gode billeder fra flyet lige før vi landede i Birmingham. Her er vores flod, Cahaba river, og min nabo har lige fortalt, at vores by, Irondale var i stand til at sælge vand fra denne flod til byen Birmingham. Der er ikke faldet en dråbe regn i al den tid vi var væk, 66 dage ialt uden regn.


Fodbold er "king" i denne del af USA.Glad for at rejsen næsten er forbi. Men hvor var det dog nogle fantastiske uger vi har haft i Spanien og Marokko.


Ligner de smelteovne, vi så den første gang vi landede i Oktober 1974.
De her er kraftværker. Til trods for Trumps løfter kommer stål industrien ikke tilbage


Aner ikke hvad det her er.

Det tog os to dage før vi begyndte at pakke ud, og først idag føler vi os rigtigt udhvilede. Vi sagde nej til Paul og Malindas Thanksgiving frokost torsdag, fordi vi var så trætte. Heldigvis kom de herop senere , og Malinda kunne læse, at Spanien nu også har "Black Friday" i de aviser vi havde med. Amazon styrer nu globalt, til trods for, at der ikke er Thanksgiving ferie i andre lande.

 

Vores kalender på køkkenets opslagstavle er altid fuld som I kan se, den begynder med Sophia 4 og ender med den røde streg hvor vi tog afsted.
Her er november og det er hvor længe vi var væk. Valgdagen var ikke engang  med.
Og fordi vi var ombord på et skib mellem Madeira og de kanariske øer var det her det eneste TV vi så den aften. 
Og så blev det helt sort .
Og fordi det ikke har regnet er mine sorte valnødder stadig grønne, og kan nu bruges til farve. Ellers ville de ha været rådne tror jeg.

Det var det første jeg gjorde da vi kom hjem; samle alle mine valnødder som en slags lille egern. Hvor er det dejligt at være hjemme igen og prøve at komme igang med noget arbejde.


Men advent søndag kom alligevel bag på mig.
Så det blev bare til den gode gamle grimme stage i morges, til trods for at jeg har fået spydlys både fra Anne-Mette og Ida og også en adventstage til jul sidste år fra Sarika og Tobias. I må  nok alle vide, at advent er et slags ritual for mig. Især da jeg jo aldrig kan sætte levende lys  på vores juletræ. Min første jul i Woodstock, da jeg prøvede satte levende lys på vores juletræ, satte jeg næsten ild på gulvtæppet.
Tak Anne- Mette; de skal nok komme i brug.
Og Ida, samme.

Jeg fik da stagen ned fra loftet, på samme tid som kufferterne blev stillet derop. Tak for den; den vil komme i brug på julebordet. 


Jeg har prøvet - med dårligt resultat- at fange noget af tørken med de indskrumpede blomster hoveder. De lover to tommer regn på tirsdag.

No comments:

Post a Comment