Sunday, October 23, 2016

Tørke

Nu er efteråret begyndt. Her er min græskar fra et par år siden. I år vil vi være i Madrid på Halloween.Vi ved de fejrer Alle Helgens dag, mon de også har importeret Halloween.

Jeg har gået og kigget pa de mange knopper på den busk jeg har døbt "Sophia's busk" fordi den blomstrede lige da Sophia blev født 2.oktober 2012. I år sku vi åbenbart ha lidt kulde til at få den til at blomstre, så i dag er den fuld af de lyserøde blomster.

Pokeweed og Sophia's blomster.

Hentede Sophia forleden;  jeg måtte lige vente til hun havde fået sin tur på legepladsens nyinstallerede "monkey bars."
Og bagefter gik vi på en lang tur på de stier, der er blevet lavet bag hendes skole; det sidste nye for Sophia er at samle nødder og agern, som vi maler.


Og det var blevet så koldt, at Brian måtte hente et tæppe, da Joe, vores vand- og gasmester, var ude at kigge på vores dæk.


Men tørken er endnu ikke forsvundet. 35 dage uden en dråbe regn, og i Oktober alene er der blevet slået flere rekorder af højeste temperaturer i næsten 100 år. Her er broen over søen, hvor Birmingham får drikkevand fra. Folk plejer at stå på broen og fiske.
Nu er søen bare en snæver å.

Man kan se vandlinjen på de store sten.

På udflugt på bunden af en sø.Den revnede søbund, men der gror alligevel forskellige græsserEn af søens grene er fuldstændig tørret ud.

Minsandten om ikke der sad en med en fiskestang- "ultimate optimist"

Rødder af træer der har været under vand i årevis
Og Cahaba floden er også tørret ind.

Men jeg fik da alligevel et fint efterårsbillede af den.
Vi er kun 5-6 km fra søen og floden.


Ja, efteråret er begyndt.


No comments:

Post a Comment