Thursday, November 20, 2014

Irondale City Hall

En uge før Thanksgiving.

Vi prøver at få huset i orden før Tobias og Sarika kommer hjem; det lykkes nok ikke, de nye reoler blir vist først færdige dagen før. 
Vi har nydt at dagen idag blev lidt varmere efter nætter med hård frost. Det kalder vi det, når vi har over fem graders frost.
Vores vej er dækket med gule blade, minder mig om The Yellow Brick Road i historien The Wizard of Oz. Jeg læste engang, at den gule vej som inspirerede Frank Baum  egentligt var en gul skovvej lavet af gule brædder.
 Mærkeligt, at den historie ikke er særlig kendt i Danmark, hvis noget er amerikansk, så er det den historie fra tornadoer til folk der gir sig ud for at være noget, de ikke er.
Her i aften var Brian og jeg nede til Byrådsmøde; det er første gang i fem år vi har været dernede, tror vi. Brian var ellers i ti år medlem af en af byrådets underafdelinger.
 "Green Fried Tomatoes" foregik i Irondale, så nu er lokomotivet en del af byens"våbenskjold". Og jeg mødte både en politibetjent og dommer, som jeg i sin tid underviste i kemi.
De ville til at bygge en Dollar General i et enfamiliehus som ejeren ikke kunne sælge. Vi var alle imod det og hele salen var fuld af mennesker, der var kommet for at lave protest.
 Minsandten efter vi havde siddet og hørt om et helt anden bygningsområde i 15 minutter, kom manden frem og sagde han havde fortrudt det med Dollar General. For jeres oplysning begyndte denne kæde med ting der kun kostede en dollar, nu koster det meste to-tre fire dollars og man kan få det billigere hos Walmart.
Så alle vores "fighting spirit" gik sig en tur, men vi fik da mødt nogle gamle bekendte.

Forrige mandag lærte jeg noget nyt on selve Birmingham, nemlig at vi har en såkaldt Living Wall i vores lufthavn. Den kunstner, som lave tegningerne for væggen var nemlig vores foredragsholder ved  quiltmødet. Hun er en der syr skovquilte men blev spurgt om at tegne væggen og bagefter kom gartnerne så ind og plantede: fordi den er i området hvor man skal ind lige før afgang eller lige efter ankomst kan man kun se den, hvis man flyver. Gå ind og søg: 
 Living Wall, Birmingham, Alabama Airport


 Og her lige et par billede af ugens fødselarer:
 Kari 70 og Sarikas far 75. Begge 18 November.
No comments:

Post a Comment