Friday, May 4, 2018

Hjemme igen

Fem uger i New Mexico:

 Sidste fredag aften blev vi hentet af Tobias i lufthavnen, 
og efter en kop te, i seng, i vores egen seng. Han havde hentet mælk og grapefrugt, men vi besluttede at ta på"vores"
 Thai restaurant til frokost og heldigvis kunne både Tobias og Paul og Co være der, så Sylvia Quinn blev fejret og vi kunne berette om alle vores eventyr i New Mexico. Næste dag var der kage og familie hjemme hos Paul og Malinda , og  Sylvias oldefar var der. Han fylder 90 idag og da jeg fortalte ham, at det var Danmarks frihedsdag, og at vi altid satte lys i vinduerne blev han meget rørt. Ja, det er også Marie -Louises Aksels 10 års dag. Tillykke ( lidt for sent) men nu kan du få et par billeder herfra af en rigtig indianer, samme alder som du, der danser 'Eagle dance' for os. En optakt til  den week-end hvor alle indianerklanerne kom sammen til en stor PowWow, netop som vi rejste hjem.


Sylvia Quinn , 1 år 28 April.

 Onkel Tobias med menu.
Paul med sine tre piger.
Græs og ukrudt stod højt herhjemme, men hvor dejligt at se alt det grønne efter New Mexicos gule, grå og brune farver.


Men spændende planter

Den sidste dag var vi på en tur for at se  de mange fortids petroglypher ridset på overfladen af lava klipper. 










Jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig vidste hvad ordet "pueblo' betød, før vi kom til New Mexico. Vi har nu besøgt mange pueblos, meget forskellige både i bygningsstil og med hensyn til den keramik de producer. Vi kunne ikke lade være at købe nogle og der kommer flere fotos  om dettte emne senere, men sagen er, at de indianere har været fastboende i hundredvis af år, mens andre indianere som Navajo og Hopi  var nomader.





Brian tog disse fotos; hans tålmodighed viser sig i alle hans billeder; ved den første dans, som vi så påskedag  kunne vi ikke fotografere, men så tegnede jeg deres kostumer så snart dansen var forbi








 Mon jeg fortalte at den første lørdag i April var Trinity åbent til besøgende. Altså stedet, hvor atombomben blev afprøvet .Vi var der med 100vis af andre. Denne tegning er fra det spanske museum i Santa Fe, og er en ung kunstners  indlevning i, hvad der skete dengang.
Hans far var baby
lissom mange af os; og ingen af os vidste  ikke, at verden blev helt ændret, ude på en øde mark i New Mexico

No comments:

Post a Comment