Tuesday, December 22, 2015

Jeg Glæder Mig

22. December.
"Jeg glæder mig i denne tid
 nu falder..............."
 temperaturen?
Nej, idag får vi 72 grader (21Celsius) efter et par  dage med sol og frost.
Jeg har en engelsk Peter's
Jul, en oversættelse som far sendte, da Paul var tre. Den er helt forkert for mig, som hørte den danske udgave hver jul, og ja, jeg gad vide, hvor mange danske mødre nu om dage læser højt af en bog der blev skrevet  i 1866?? Måske som en historie lektie.
Jeg blev mindet af hvilke bøger og godnatsange børn nu om dage er vant til, for Søren min nevø, som underviser på Kragelund Efterskole, sagde jeg skulle gå ind på skolens Facebook side og se lærerne synge godnatsang til eleverne. Skønt. Tak Søren. Der er en fordel med e-mails, jeg kan nu dele det klip og brevet fra Søren og andre e-mail med den lille famile på torsdag, juleaften, og kan videresende det til Richmond, hvor Tobias og Sarika holder jul.
Men kortene er jo også kommet og pynter dejligt på hylden i spisestuen, og lidt andet juleri er blevet sat op.Traditionen tro.
Niels Holgersen har udskiftet gåsen med en svensk halmbuk.
 


 Shame on You Gerda. An English Fox in Hunting Costume
Jeg gav Brian en julekalender af en engelsk katedral, som tak for vores skønne Englandstur i år

Inuiit dansere? Ikke sandt?

Lidt glasur og så på træet.

Se tekst nedenfor

Jeg er rigtig bagefter, ikke bare på kalenderlyset.

Hvad er det? Mince pies. Dem skal Brian altid ha et par stykker af og naboerne er blevet vant til at få nogle.Sophia får et gingerbread house i år. 

Og først skal lysene på, før pynten.

Blir rullet sammen hvert år efter jul og forhåbentlig virker de igen i år.Vores træer er for "tætte" til at turde sætte levende lys på.
 Og efter min første jul i Woodstock i 1972, hvor levende lys næsten satte ild til gulvtæppet, har vi ikke prøvet.


Paul og Malinda gav os den her Father Christmas den første jul efter deres bryllup. Den minder mig om "den gamle jul" fra bedstemors fortælling i Peters Jul.

Mine lys virkede, to ud af fire ruller.

Tak Bente, jeg åbnede mit Mincemeat glas uden besvær nu.

Gammel IKEA dåse. Indhold, småkager stemplet med mit nye legetøj fra Nordic Ware
Kan man tro det har lavet mel til Amerikanere siden 1790. Det var fra dette firma jeg købte stemplerne. Kagerne er ikke særlig gode.

Fik da bygget det i går aftes- sent.
 Jeg har været i kontakt med Margrethe og Klaus om den bedste opskrift til honning hjerter, og har nu fået en forsendelse af Esthers sirligt håndskrevne bageopskrifter. Rart at se min søster's skrift igen. Bagningen er overstået nu, og de honningkagemænd jeg bagte ligner mere inuiit dansere end normale "gingerbread men".   Fordi jeg brugte min egen hjemmelavede syltede appelsinskræl, som satte sig et lidt uheldigt sted er det også lykkedes mig at lave en kastreret cyklops . Den kommer ikke pa træet. Mon jeg får sat glasur på dem? Jeg havde troet at Sophia ville være her i eftermiddag og hjælpe med glasur og træpyntning, men jeg brækkede et stykke af en tand igår og må til tandlæge om et par timer. Brian fik tandbyld forleden og vil fejre nytårsaften efter udtrækning af sin sidste visdomstand den eftermiddag. Og med denne sidste nyhedsbulletin fra 2015: Glædelig Jul og Godt Nytår fra Alabama

No comments:

Post a Comment