Saturday, June 27, 2015

Ør i hovedet af de mange indtryk.

Prøv at læse en bog, når du sover et nyt sted hver nat. Men her er de tre bøger jeg har moret mig med i de tre sidste måneder:


Denne om Cuba's kulturliv.



Denne, som jeg bestilte i Danmark, da vi bestilte vores foredrags rejse på QMII om "The Cambridge Five"og Alan Turings rolle i løsningen af Enigma koderne.
Og denne om fire søstre som blev en del af Englands
 kulturelle liv: en som blev mor til Rudyard Kipling, en anden gift med Burne Jones, William Morris partner, og den tredje mor til Primeminister Baldwin og den fjerde som jeg endnu ikke er kommet igang med.
Den første computer som Alan Turing hjalp med.
Statue af Alan Turing, Bletchley park museum.
 Model af Sherlock Holmes i Dartmoor Museum.
Alle de bøger som gjorde Agatha Christie superrig.
Vinduet i Newtons soveværelse.
Newtons berømte æbletræ.

På vores tur gennem det sydlige England og Cornwall havde Brian planlagt en slags opdagelsesrejse af Englands store,  i politik, videnskab og litteratur.
Så mens vi var vi Cambridge tog vi ture til Newtons hus, Pepy's bibliotek og Sutton Hoo. (Englands vikingskib fund) m.m.m
Vi tog videre til Agatha Christie og Daphne du Mauriers hjem,og til Dartmoor, hvor Conan Doyle fik ideen til Hound of the Baskerville. Videre til Hardys, Kiplings, and T.E.Lawrence's huse, og til sidst, før London, William Morris hus, The Red House. 
Britain's National Trust er en fantastisk institution  med frivillige pensionister med akademisk baggrund i de fleste tilfælde. Vi har nu det næste halve år til at læse de bøger vi - selvfølgelig- ikke kunne lade være med at ta hjem.
 Skt. Hans kom og gik mens vi var midt i at pakke ud, så nu er vi igen på vej til lange aftener med tid og bøger til at genleve de mange oplevelser vi har haft.

Gerda med en "smuggler".

Rudyard Kiplings hus.

En William Morris sofa.

Et af hans mønstre.

Model af T.E. Lawrence.

Et fortryllende sted.Vi gik en kilometer gennem bøgeskove.

Hardys fødehjem.

 T.E. Lawrences lillebitte hytte.

Agatha Christies summerhjem, Greenacres , near Torquay.



No comments:

Post a Comment