Saturday, September 20, 2014

Tilbage efter Richmond tur.

Reason for Trip? At besøge Tobias og Sarika og at "aabne"  deres julegave, som var et besøg til en "Bed and Breakfast"  i Orange, Virginia, i et hus hvor General Robert Lee m.fl. havde boet. Meget mere blev tilføjet, Brian tog tre uger til at planlægge en tur på tre uger, og selvfølgelig var den "B and B" optaget de dage vi først ville ha været der, så kom vi kom til Richmond lige midt i Tobias og Sarikas flytning til en ny lejlighed. De har en veranda og en gård bagi til Edgar, deres hund.

Her er så nogle usædvanlige fotografier, som Brian og jeg har taget under turen. KIG nøje på dem, de er ret usædvanlige.
Præsident James Madison og hans berømte kone, Dolly udenfor deres bolig Montpellier. Så store - eller små var de - og så kæmpestor er jeg.
( Det var varmt så den løse bomuldskjole blev brugt hver dag)

Montpellier, Madisons bolig.
Madison siges at være den der skrev USA's grundlov.

Nu kommer vi så til det usædvanlige.
 Her er Stonewall Jacksons hest, udstoppet i et Lexington museum tilknyttet Virginia's Military Institute, hvor Stonewall var lærer før borgerkrigen. Så hesten er  omkring 150 år gammel.

Vi fandt ud af at der er en slags Stonewall Jackson mania i Virginia. Vi gik 2 km for at få et glimpse af en bolig der havde været "field hospital" under borgerkrigen. Og her blev Stonewalls arm amputeret, som ledte til hans død en uge senere. 

Og på kirkegården Hollywood i Richmond, hvor to præsidenter, 10 guvenører, mange generaler og i hundredevis af soldater ligger begravet, er det hunden her, der er den mest besøgte grav. Den får stadig gaver.
Vi begynder snart alt det her Halloween halløj,
denne "husk du mortal" sad ved siden af
Edgar Allan Poes mors gravmæle
Edgar Allan Poe var fra Richmond, hans mor døde da han var barn.

Og fordi vi ikke kunne ta billeder inde i Skt Johns kirken, Richmond, hvor Patrick Henry sagde " Give me Liberty or Death, fik vi bare det her foto at kirkekatten Charlies grav. Der var en historie, men den lader vi ligge

Et gravmæle til de en og en halv million heste som døde i borgerkrigen.

Denne hest  står i Middleburg, Virginia, en meget smuk del af staten, med mange stalde, hvor de træner heste og der er masser af grønne marker. 

Og så fortalte vores værtspar i et Ashville Bed and Breakfast  at denne hund nu kan købes for $2500. Det betalte de nu ikke. Den tisser når en person går forbi på stien.

Her er så et kort af det østlige USA, og vores tur  fra 26. Aug til 13. September. Vi lejede en bil, vores Honda fra 1998 ville ikke ha kunnet klare de 2730 miles vi fik kørt på turen. Fordi vores rygge ikke tåler at sidde særligt længe i en bil, tog vi det meget langsomt og vi fulgte både borgerkrigen og besøgte  tre præsidenters boliger, og var da i Richmond i fem dage. Næste gang vil vi sidde udenfor på Tobias og Sarikas veranda. 

No comments:

Post a Comment